At miste en follower på Twitter kan være trist at se på, men at miste flere followers kan være et direkte angreb på moralen, og motivationen for hvorfor du skulle bruge Twitter aktivt. Hvad gjorde du forkert?

Hvad skal der til for, at en af dine follower tager sig tiden til at gå til din Twitter side og klikke på ‘Unfollow’ knappen? Det er klart, at du må have haft en aktivitet på din Twitter som har givet et ganske forkert indtryk på dine followers, til at foresage sådan en handling.

Her er 5 årsager til hvorfor du mister followers på Twitter.

1) Du laver en-til-en samtaler

At have en-til-en samtaler med en anden bruger på Twitter er selvfølgelig med til at øge det sociale i dit liv på nettet. Men vi taler om Twitter, ikke Facebook som har en dedikeret chat applikation netop til det formål.

Dine private samtaler er meningsløse for andre brugere på Twitter, og oftest kan private samtaler være den største årsag til, at dine followers fjerner dig, da dine private samtaler får de normalt relevante tweets til at forsvinde i mængden.

2) Find den rigtige balance

At tweete for lidt får dine followers til at glemme hvem du er. Mange brugere på Twitter laver oftest en oprydning i dem de følger, og kan de ikke huske dig, eller tweeter du for lidt, eller er for meningsløs, så ryger du med i faldet.

Tweeter du for meget, er du med til at spamme brugernes timeline til, og derved  bliver alle deres andre tweets ligesom gemt i mængden af dine tweets, og det er bestemt heller ikke en måde at holde sit followers tal pænt på.

3) Du er alt for, well, irriterende.

Hvis du konstant skriver om hvor sej du er, fordi du kun har spist salat da du er i gang med at tabe dig, eller hvis du kontant vil have folk til at se hvor sød du synes din kat, hund eller hvad dit kæledyr nu måtte være, er, så er chancen for at folk unfollower dig ganske stor.

“Mig, mig, MIG!” Er bare ikke populært, og folk er ganske ikke interesseret, i hvert fald ikke når det kommer til dine personlige problemer, vrede eller irritation over hverdagen og det der følger med. Så begrav dit brok på Twitter, det vil pynte på dit followers tal.

4) Overforbrug af hashtags eller @navne

Hvis du bruger enormt mange hashtags, så vil dit budskab i dit tweet være svært at læse, og pointen i overhovedet at læse dit tweet vil falde markant. En overflod af hashtags, er samtidig med til at ødelægge konceptet af netop hashtags, og folk vil generelt finde det utroligt irriterende, og præcis det samme gælder for @navne.

5) For meget fokus på dit antal af followers, eller hvor mange retweets og favorites du får

Dette punkt er nok det vigtigste. Bliver du for grådig, så kan du gå hen og miste et stort antal followers, blot fordi at du mener, at du er mere værd end du faktisk er. Det handler om at være realistisk. Hvis dit indhold er værd at dele, så skal det nok ske, at folk vælger at dele det, hvis ikke, så må du tænke i nye baner.

At brokke sig over at du mister followers, eller omvendt at skrive du ønsker flere, og beder folk om at hjælpe dig med netop det, får dig kun til at se dum og grådig ud. At holde dine followers opdateret om dit antal af selvsamme, får dig bare til at lyde som en opmærksomhedskrævende person, der udelukkende bruger Twitter på at få den fame, du ellers ikke ville have opnået i livet.

Stil dig selv det spørgsmål: “Hvorfor er jeg på Twitter?” Hvis svaret er “Jeg vil være kendt!”, så er chancen for, at effekten af dit ønske kommer til at gå den helt modsatte vej.